My name is Inga

Idag var jag hos Polisen. För att... *trumvirvel*... GÖRA ETT NYTT PASS!!! Åh, så spännande mitt liv är ;) Hur som helst. Dom har ju något nytt system, eller åtminstone nytt sedan jag gjorde mitt förra pass för fem år sedan. "Nyheten" är att man tar kortet på polisstationen istället för hos en fotograf. Det ska tas rakt framifrån, och man får absolut inte le. Och när dom säger "kolla rakt fram" lyder man ju snällt polisen och kollar precis rakt fram, trots att kamera tydligen satt lite under så det blir som att man tittar uppåt på fotot. Ja ni hör ju. Kan ju inte bli annat än fruktansvärt. Vilket mitt blev. Grisnäsa, och blicken upp i himlen - hej.

Jag minns sist jag skulle göra ett pass, för fem år sedan då. Lilla jag gick till frisören och klippte mig innan. Okej, så big deal är det faktiskt inte med passfoto, tror bara det var bra timing. Blev hyfsat nöjd med fotot (hade gärna fortsatt med det kortet istället för mitt nya, fyfan...), och gick glad i hågen till polisstationen i Halmstad där jag befann mig under sommaren. Mätte mig, och satte mig och väntade på min tur. Eller rättare sagt, på total förnedring.

Jag går fram till polisen, en ganska ung kille som jag från början tyckte verkade lite smårolig. Fram tills att ha kollade på mitt gamla pass, utbrast i ett asgarv och skrek över hela rummet:

"HA HA HA! INGA Matilda. INGA!!! Det är du inte så nöjd med va?!"

Vilket jag verkligen inte var på den tiden, jag hatade mitt mellannamn (till skillnad från nu, kanske tack vare denna, haha!). Så det blev ju inte direkt bättre av detta.. Tack. Tack för den. Denna gången undvek jag att gå till polisstationen i Halmstad och passade på när jag var hemma i Jönköping. Polisen denna gången va tjej och sa till och med att jag blev snygg på kortet. Fast å andra sidan kände jag lite samma känslor igen, typ, tack för den. Det menade du nog säkert liksom. Och nej, ni får inte se hur fotot blev när jag får det...

Kommentarer
Postat av: becka

Jag längtar nu om möjligt ännu mer till vår sista-minutenresa, då jag ska få se kortet! mohahah

2010-07-29 @ 23:37:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0